Zárcsere

Az élet hoz olyan helyzeteket, amikor zárcserére akkor is szüksége lehet, ha az éppen kifogástalanul működik. Ügyfeleim és munkáim tapasztalataiból merítve, a teljesség igénye nélkül, hagy szolgáljak egy két ötlettel, mi is lehet ez. Ha ideje engedi, fussa át gyorsan, hátha ötletet merít belőle, felkészülhet a váratlan helyzetekre -a sürgős esetekre jól jöhet, ha elmenti a telefonszámunkat:

Elvesztette a kulcsát vagy éppen nem találja.

Esetleg ellopták táskáját, amiben a lakás kulcsai is benne voltak. Sürgős megoldásért kiállt, ha az iratai is a táskában voltak, amiből a lakcíme kideríthető.   Új albérletbe költözik és megkapja a régi kulcsokat a régi zárral. Nincs biztosíték arra, hogy a korábbi bérlő, nem próbálkozik a régi kulcsokkal. Sajnos már ilyet is láttunk. Ha roncsolás nélkül be tud menni, akkor nyoma sem marad, ahogy az Ön értékeinek sem. Esetleg Ön az, aki szeretne egy nem kívánt albérlőtől megválni. Ebben az esetben, kérem, legyen figyelmes, mert lehet, hogy a folyamat rendőrségi jelenlétet igényel.   Éppen most készül lakást vásárolni, vagy épp már meg is vette. Új építésű lakásának kulcsait most vette át. Tudja, hogy az a kulcs hány kézen ment már keresztül, míg Önhöz ért?! Ha illetéktelenek roncsolás mentesen tudnak bejutni a lakásba, akkor a biztosító nagy valószínűséggel nem fogja Önt kártalanítani.

Lakásbiztosítása van?

Nem tudja, hogy zára megfelel-e a lakásbiztosítás követelményeinek (MABISZ). Ha ugyanis a zára elavult, nem MABISZ minősített, és/vagy nem felel meg a lakásbiztosításában benne foglalt követelményeknek, akkor röviden szólva a biztosító nem fizet betörés esetén. Ha nehezen tudja értelmezni a feltételeket, hívjon bizalommal.

Technológia

Szeretne a technológiával lépést tartani. Már nem is emlékszik rá, mikor cserélték ki a zárat az ajtóban. Szeretne egy lépéssel a betörők előtt járni. Jó lenne, ha nem az ön ajtaja lenne a leggyengébb láncszem a lépcsőházban vagy a környéken. A betörők nagy része a leggyengébb pontot keresi a lakóközösségekben. Kifejezetten szeretnek pl. a földszinten vagy a legfelső emeleten „dolgozni”.